به گزارش مرکز خبرحوزه، رییس فرهنگستان علوم اسلامی در نشست نخبگان و پیشکسوتان تبلیغ، در مرکز همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با ذکر این مطلب که تبلیغ دینی باید از حوزه انفعال به حوزه فعالان وارد شود، اظهارداشت: حوزه و فقه تشیع به درجهای از بالندگی رسیده است که به جای انحصار در پاسخ گویی به شبهات مستحدثه، سرپرستی این جریان را در جهان اسلام در دست گیرد.
وی افزود: ارتقای سطح تبلیغ، بدون ارتقای سطح پژوهش امکان پذیر نیست؛ وقتی نظام غرب مقابل جریان اسلام گرایی اصیل، مبانی فلسفی خود را با پژوهشهای کاربردی در بین مردم جهان نهادینه میکند و زمانی که فلسفه هگل به شکل داستانهای کودکانه و جذاب به این نسل منتقل میشود، سطح کلام حوزه نیز باید ارتقا یابد.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی با ذکر اهمیت ارتقای مباحث تخصصی در فقه، عرفان، اخلاقیات و... از حوزه فردی به اجتماعی، عنوان کرد: سطح مباحث ارایه شده در تبلیغهای دینی باید به گونه ای ارتقا یابد، برای اقشار مختلف جامعه، قابل فهم و هضم باشد، در این جا نقش نخبگان تبلیغی خود نمایی میکند.
* ضرورت تبلیغ تخصصی
وی ادامه داد: تبلیغ دین، تنها در تبلیغ عمومی خلاصه نمی شود؛ چون ارایه مباحث تخصصی به طلاب و مبلغان نخبه در حوزه بخش مهمی از این فعالیت را تشکیل میدهد که از آن میتوان به عنوان تبلیغ تخصصی نام برد.
حجتالاسلاموالمسلمین میرباقری اضافه کرد: یکی از نقاط ضعف فعالیتهای تبلیغی در کشور، ضعف در نقد دشمن است؛ اسلام اصیل در مقابل جریان تجدد گرایی در جهان در حال یک جنگ تمام عیار است، ولی متاسفانه نقدیهای کمی در قالب تبلیغ از نظام فکری تجدد گرایی در مناطف مختلف کشور صورت میگیرد.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی تصریح کرد: تدوین و ارایه نقشه جامع تکامل تبلیغ، درون چشم انداز حوزه، از مهم ترین فعالیتهایی است که میبایست برای افزایش بالندگی عرصه تبلیغ کشور مورد توجه قرار گیرد.
وی در پایان بر ضرورت پیگیری امور مربوط به تخصصی کردن تبلیغ در کشور و هم فکری نخبگان در این زمینه تاکید کرد.